Papetarie.ro foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Papetarie.ro este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Despre noi Contact FAQ/Help
Tel: 0751 555 333 (L-V, orele 8-16:30) Email: comenzi@papetarie.ro
Blog Reduceri&Promotii

Biroul scolarului: 8 idei de organizare a rechizitelor


Biroul prescolarului sau al micului scolar este mai intotdeauna intr-o dezordine controlata numai de ei. In plus avem tendinta de a-i inarma cu o multime de noi lucruri, in special din cele care le suscita interesul si le hraneste latura creativa si artistica, adica rechizite de colorat.

Numim rechizite totalitatea obiectelor marunte si de forme diferite, de genul creioanelor si creioanelor colorate, stilourilor, cernelii, penitelor si tocurilor, pixurilor, cariocilor, markerelor, radierelor sau ascutitorilor, necesare pentru scris si desenat. In loc de a ascunde aceasta multitudine de obiecte ce pot crea dezordine, este de preferat sa se creeze o configuratie pentru spatiul de lucru care sa le cuprinda si sa le pastreze intr-o ordine decenta care sa functioneze dupa mantra „un loc pentru tot si totul la locul sau”.

Scapa de dezordine

Pe birourile copiilor se pot ingramadi cu usurinta hartii, firimituri, lipici uscat, markere cu capace lipsa, creioane colorate si cam tot cu ce copilul poate intra in contact. Cand copilul incearca sa rezolve o tema la matematica sau o compunere, aceasta dezordine poate avea un impact serios asupra productivitatii si poate distruge atentia copilului de la a-si face treaba. Televizorul sau gadgeturile electronice sunt la randul lor surse de distragere a atentiei copilului si trebuie tinute departe de biroul copilului, ca fiind extrem de deranjante si impiedicand copilul sa lucreze.

Gasiti un loc special pentru fiecare obiect

O modalitate foarte buna de a evita un birou in dezordine si care poate fi curatat cu usurinta este de a avea un loc pentru tot. Sertarele, rafturile si chiar canile de cafea sunt modalitati excelente de a oferi tuturor bunurilor copilului o casa. In plus, atunci cand copilul dumneavoastra a terminat cu temele, el sau ea va sti exact unde sa puna creioane, markere, capsatoare, si hartie. Etichetele sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru a ajuta la organizarea biroului copilului tau. Cunoasterea exacta a locului in care totul ar trebui sa mearga nu numai ca ajuta la organizarea initiala a lucrurilor, dar ajuta ca totul sa ajunga in locul potrivit.


Idei de organizare a rechizitelor pe biroului scolarului

1. Umpleti sertarul biroului cu tavite pentru rechizite. Alegeti in functie de marimea sertarului de birou tavite suficient de lungi si inguste, in care sa stocati rechizite dupa tipul lor. Daca exista si un al doilea sertar folositi-l pentru a pastra la indemana rechizite de colorat. In felul acesta copilul se va invata cu ordinea si va intelege ce usor se poate pastra totul in ordine. Pastrarea ordinii poate face curatarea biroului mult mai la indemana si usoara.

2. Folositi in sertarele de la birou suporturi de tacamuri pentru sertar. Aceste organizatoare pentru tacamuri sunt poate una din cele mai la indemana si usor de realizat solutii. Dimensiunile la rechizite sunt foarte asemanatoare cu cele ale tacamurilor si deci ideea este facila. Daca masa copilului nu are sertare se pot pune aceste organizatoare in locul unor tavi de documente si tinute pe masa sau prinse pe perete pe rafturi.

3. Aplicarea containerelor de stocare pe perete. In loc sa pastrati containerele cu creioane pe masa, asezati-le pe un raft sau prindeti-le direct pe perete. Containerele arata bine, mai ales daca sunt transparente si este foarte usor de manevrat cu rechizitele, prevenind totodata rasturnarile. Se pot aranja in diferite moduri, netrebuind sa fie pozitionate foarte simetric. De asemenea se pot folosi containere de forme si culori diferite pentru ca totul sa dea un aspect mai vesel si nonconformist. Etichetele prinse pe containere vor ajuta la inceput copilul sa se obisnuiasca mai usor cu ordinea.


4. Cutii perfect cilindrice de plastic sau tabla prinse pe perete de baza. In special daca sunt de diametre, inaltimi si culori diferite, grupate unul langa altul vor avea un aspect foarte simpatic. Este important sa fie perfect cilindrice pentru a nu aluneca rechizitele din containere, stand in siguranta. Pentru si mai multa distractie puteti organiza orice rechizite scolare dupa tipul lor, creioane, markere, creta sau dupa culoare, pentru ca totul sa fie si o joaca. In felul acesta biroul va fi pastrat in ordine si curat, putand fi curatat dupa terminarea activitatii.

5. Prindeti pe perete cutii cu capac in care sa faceti gauri si sa infigeti rechizitele. Vor sta aerisite si vor fi usor de manipulat. Efectul vizual va fi mai placut daca cutiile vor avea forme, culori si adancimi diferite, creand pe perete un joc de volume.

6. Utilizati pegboardul, tabla cu gauri in care se fixeaza suporturi sau carlige. Este adesea folosita in atelierele mecanice pentru pastrarea sculelor la vedere si indemana. Carligele si suporturile fac stocarea oricarui lucru mai usor, de la vopsele pana la firele de brodat pentru bratarile prieteniei.


7. Pe o sfoara de rufe atarna containere pentru rechizite. Ca si cum ar fi rufe la uscat, pe una sau doua sfori prinse in apropierea biroului poti atarna containere sau chiar galetuse cu etichete, in care sa pui rechizite, impartite dupa tip. Pentru a da un aer mai vesel, ca la o „expozitie” prinde de sfoara, printre containere, desene facute de artistul tau. Sforile nu trebuie pozitionate foarte sus, pentru a se manevra usor, dar nici sa stea in capul copilului cand acesta lucreaza la birou.

8. Buzunarele de perete din material textil. Acest fel de buzunare pot sustine o greutate suficient de mare in doar 2 sau 3 cuie prinse in perete. Pot fi concepute ca niste buzunare normale, in care lucrurile sa fie bagate de sus in jos, sau pot fi gandite ca buzunare orizontale, in care lucrurile se pot depozita prin laterala. Pot avea diferite forme si marimi, depinzand foarte mult ce se tine in fiecare buzunar si se pot asocia fie ca linie de buzunare orizontale sau verticale sau ca suprafata mai mare, functie de spatiul disponibil. Pot fi utilizate pentru a stoca lucruri cum ar fi foarfece, rigle, si creioane, dar nu numai rechizite scolare. In buzunare mai mari, special dimensionate, se pot pastra documentele, carnetele ori agende. Buzunarele textile de perete in modele frumoase, cu imprimeuri vesele, actioneaza ca un element decorativ, asa ca alegeti unul care functioneaza cu schema de culori folosita.


Articole Similare

5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat,  personal și profesional
5 moduri în care o tablă de plută te poate face mai organizat, personal și profesional
Citeste articolul
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Lampa pentru birou - alegerea smart în funcție de mediul de lucru
Citeste articolul
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Mapa de conferință a micului antreprenor sau cum te pregătești pentru un eveniment de business
Citeste articolul
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
10 obiecte de birotică pe care le poți transforma în cadouri pentru colegi
Citeste articolul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Mai bine în 2019: 19 principii cu care să începi anul
Citeste articolul